075 - 687 34 40

Kies het juiste zonbeschermingsproduct

Ben jij ook altijd een stuk vrolijker wanneer de zon schijnt? Dat is niet gek, want door blootstelling aan zonnestralen maakt ons lichaam meer hormonen aan, waaronder het gelukshormoon endorfine.

Zon is goed voor je lichaam
Het hormoon endorfine werkt pijn onderdrukkend, zorgt voor meer energie en een euforisch gevoel. Ook wordt de aanmaak van Vitamine D gestimuleerd. Dat is belangrijk voor o.a. de opbouw van botweefsel en het tegengaan van ontstekingen.

Bescherm je goed tegen UV-straling
Naast positieve gezondheidseffecten, heeft bloostelling aan UV-straling ook negatieve effecten. Zoals huidveroudering en kans op verbranden. Let op: om huidschade door UV-straling op te lopen hoef je niet in de zon te zitten! Ook achter glas loop je schade op, aangezien glas slechts 50% van de UVA-stralen tegenhoudt. Het is daarom belangrijk jezelf altijd in te smeren met een breedspectrum zonbeschermingsproduct, dat beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Kies een product dat past bij jouw huid
Bij het kiezen van een zonbeschermingsproduct is niet alleen de SPF (Sun Protection Factor) factor van belang. Het is ook belangrijk om te kijken naar je huidtype en huidconditie. Wil je een persoonlijk advies voor jouw huid? Kom dan eens langs in de salon. We helpen je graag bij het adviseren van de juiste zonbeschermingsproducten.Meer NieuwsartikelenSkin Arrangementen

Skincare Assendelft behandelt ook klanten uit: