Collageen

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel is van het bindweefsel. Het zorgt voor stevigheid en zit in het hele lichaam: botten, pezen, banden, haren, nagels en huid bestaan uit collageen. Elastine is een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel en zorgt voor veerkracht en elasticiteit van de huid.

Collageen wordt o.a. in de huid aangemaakt, maar de intensiteit van het proces neemt af naarmate we ouder worden. Daarom wordt de huid slapper en dunner en vindt huidveroudering plaats. Ook externe factoren beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid: zon, roken, teveel suikers en bepaalde voeding.

“Wist je dat snelle suikers rimpels veroorzaken? Suikers zetten zich vast op het collageen waardoor deze verhardt en beschadigt. Dit proces noemen we glycatie.”
Collageen in cremes?

Nee, dit werkt helaas niet. Collageen is namelijk te groot voor onze huidbarrière. We kunnen de aanmaak van collageen echter wel stimuleren met Vitamine C! Even een A, E, C’tje:
Vitamine C word beter opgenomen als je er Vitamine E bij zet en Vitamine A verbetert de huidstructuur door de celvernieuwing te stimuleren.

NIEUW Het Biolumin-C van Dermalogica is er nu ook in de vorm van een oogserum. Een ultra-stabiel Vitamine C-complex speciaal geoptimaliseerd voor de huid rondom de ogen.

Om de afbraak van collageen en elastine te beperken, is bescherming tegen de zon het beste wat je kunt doen. Tegen de stralingen UV-A en UV-B (=breed spectrum) en het allerliefste met een bescherming met anti-oxidanten. Een goede crème vangt de vrije radicalen en helpt bij de aanmaak van collageen. Hierdoor behoudt de huid haar stevigheid.

Je snapt dat we gek zijn op deze ingrediënten! Dit is waarom we onze klanten hier regelmatig over vertellen!

Behandeling

AANBEVOLEN

Vit C-Collageen Boost

Heb je je huid te lang genegeerd, niet goed verzorgd? Heb je te weinig geslapen, ongezond gegeten of stress ervaren? Dan heb je écht een boost nodig, een reset van je huid (en een moment voor jezelf!). We zetten samen je huid weer aan.

2021-02-19T12:41:40+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant