BEHANDELING

Acné

Last van acné? Wij kunnen je helpen!

Vergoeding door zorgverzekeraar

We zijn geschoolde specialistes met een Acne specialisatie en een Anbos registratie. Speciaal voor jou zodat je een vergoeding ontvangt van je zorgverzekering. Als jouw huid comedonen, puistjes en of littekens heeft, kom je in aanmerking voor een vergoeding van je zorgverzekering. Deze vergoeding gaat niet van je eigen risico af.

Tip: check je verzekering, haal een verwijsbrief bij je huisarts, maak een afspraak en dan maken wij een behandelplan op maat voor je.

Indien je verzekerd bent voor acné behandelingen (terug te vinden op je polis) dan krijg je na je bezoek bij ons een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

 • Douche direct na het sporten

 • Blijf er vanaf, niet krabben
 • Reinig je huid met een product waar salicylzuur inzit

Acné uitleg

ZO VOORKOM JE

Acné

Krijg je puistjes door stress? Dat kan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de effecten van stress zich kunnen uiten via onze huid. Stress zorgt voor de afscheiding van bepaalde hormonen, waaronder het stresshormoon cortisol. Een hormoonstijging versnelt de talgproductie, waardoor talgophoping en dus puistjes kunnen ontstaan.

Niet alleen kan de aanmaak van talg stijgen. Ook verstoort stress de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor zijn we vatbaarder voor bacteriën en dat kan bacteriële infecties zoals acne verergeren. Stress veroorzaakt ook een verhoogde productie van adrenaline. Pigmentcellen worden hierdoor actiever en kunnen pigmentvlekjes veroorzaken.

4 tips om onzuiverheden en puistjes op het lichaam te voorkomen:

 • Draag kleding van natuurlijke stoffen die vocht opnemen. Vooral bij transpireren (sporten) is dit belangrijk.
 • Douche direct nadat je veel hebt getranspireerd. Als je niet meteen kunt douchen zorg dan dat je een product bij je hebt waar salicylzuur in zit waarmee je de huid kunt reinigen.
 • Reinig jouw huid met een product speciaal voor de onzuivere huid.
 • Laat de huid goed drogen en gebruik daarna een product met bacteriedodende werking.

Studies wijzen uit dat 40-55% van de volwassenen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar wel eens last heeft van een huid met ontstekingen. Een druk sociaal leven met zowel sociale als zakelijke verplichtingen, bezorgen onze huidige samenleving de nodige stress. Als je lange tijd onder stress staat dan kan dit overgaan tot een chronische vorm van stress omdat je constant op een hoog level wilt presteren, hierdoor sta je onder constante adrenaline. Dit stimuleert de talgproductie, wat de basis legt voor ontstekingen van de huid.

Wanneer er een overschot is aan talgproductie, kan dat in combinatie met dode huidcellen leiden tot een verstopping. Dit kan weer leiden tot een opgezette huid, een verstopping en rode vlekken maar ook tot ontstekingen rondom de follikel, wat weer resulteert in pukkeltjes en puistjes.

Een huid met ontstekingen bij volwassenen is vaak hardnekkiger en gevoeliger dan bij een jonge huid. Volwassenen hebben vaker last van een gevoelige huid, of een combinatie van een gemengde huid, waarbij een specifieke behandeling nog meer van belang is. Het vereist een andere aanpak dan de vaak traditionele agressieve en uitdrogende behandelingen voor jeugd acne.

ORZAKEN EN WAT TE DOEN BIJ

Acné

De belangrijkste oorzaken van acne zijn:

 • Een teveel aan talg
 • Opeenhoping van dode huidcellen
 • Leefstijl: stress, ongezonde voeding
 • Erfelijke aanleg

Wat kun zelf je doen tegen acne?

 1. Geef je huid dagelijks een goede reiniging. Met een schone huid voorkom je verstopte poriën. Kies een reinigingsproduct dat past bij jouw huidtype. Wij adviseren jou daar graag over en gaan de uitdaging aan om erachter te komen wat jouw grootste triggers zijn die acné veroorzaken en verergeren.
 2. Geef je gezicht regelmatig een intensieve reiniging. Dit doe je door één keer per week je huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen en boost je de doorbloeding.
 3. Verwen je gezicht met een masker. Een goed moment voor een gezichtsmasker is na het exfoliëren. Je poriën staan open, waardoor je huid de werkende stoffen goed opneemt. Eet gezond! Helaas krijg je van fastfood, chocolade, etc puistjes. Gezonde voeding helpt bij het voorkomen van acne.
 4. Camoufleer alleen in noodgevallen of met natuurlijke minerale make-up. Natuurlijk verstop je puistjes het liefst, maar het is eigenlijk heel onverstandig. Make-up verstopt namelijk je poriën en dat is precies niet wat je huid nodig hebt.
 5. Neem genoeg rust. Stress is een belangrijke oorzaak van acne. Door tijdig je rust te pakken en te ontspannen voorkom je dit. Rust inboeken en een afspraak maken bij Skincare Assendelft dat is dus heel verstandig.

BEHANDELEN VAN

Acné

Bij de tienerhuid

Acné bij tieners wordt veroorzaakt door een overmatige talgproductie en ontstekingen in de huid. De talgklier is gevoelig voor de hormonen die vrijkomen tijdens de pubertijd. Hierdoor ontstaat een verhoogde talgproductie met als resultaat acné op de kin, neus, wangen, voorhoofd, decolleté en rug. Het is dus niet alleen belangrijk dat de huid goed gereinigd wordt en schoon blijft, ook moeten de talgklieren tot rust worden gebracht. De acnéspecialistes in onze salon zijn geregistreerd bij de brancheorganisatie ANBOS en zijn ervaren met elke acnébehandeling. Zij bieden je een doeltreffende aanpak die wordt afgestemd op de conditie van uw huid.

Bij volwassenen

Acné bij volwassenen komt steeds vaker voor. Deze vorm van acné is lastiger te behandelen dan bij tieners omdat er vaak meerdere oorzaken zijn. De maandelijkse cyclus, stress, leefstijl, zwangerschap of borstvoeding spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom is onze acnébehandeling voor volwassenen zowel gericht op de beste verzorging van buitenaf en bevat advies voor een gezonde voeding en levensstijl.

Acné

Tip: check je zorgverzekering, wij hebben een acné-specialisatie.

Acné 45 minuten €64
Acné 60 minuten € 79
DÉCAAR Algenpeeling behandeling € 99

DÉCAAR
Algenpeeling kuur*

3 behandelingen binnen 3 weken
+ Gratis Oxygel serum
(Dient in één keer betaald te worden)

€300

“Ik word altijd heel erg professioneel behandeld. Het zijn lieve meiden. Ik kom altijd super relaxt de behandeling uit. Ze weten waar ze mee bezig zijn”

Marina (29), Assendelft

“Bij Skincare kom ik al jaren ontzettend graag. Vanaf mijn puberteit heb ik last van mijn acné en ben hiervoor bij Skincare terecht gekomen. Door de behandelingen, de fijne tips en producten heb ik geleerd hoe ik mijn huid op de juiste manier kan verzorgen. Alle meiden zijn stuk voor stuk vriendelijk, geïnteresseerd en super geleerd over het vak . Ze blijven zich ontwikkelen door de vele trainingen en het enthousiastme brengen ze graag over naar de klant ”

Judith(24), Assendelft

“Ik kom al zolang met veel plezier bij Skin Care. De enige salon die mijn wenkbrauwen mag doen. Prachtige producten! Voor een heerlijke behandeling en een goed gesprek. Het is voor mij altijd een uitje”

Nicole (47), Zaandam

Na meerdere behandelingen te hebben ondergaan in deze salon, kan ik met zekerheid zeggen, dit is de beste salon waar ik ooit ben geweest. Als man kan ik mij wel eens onzeker voelen over het bezoeken van een schoonheidssalon, echter heb ik daar bij Skin Care nog nooit iets van gevoeld. Ik zou deze schoonheidssalon iedereen aanbevelen!

Kaj (24), Beverwijk

In deze salon kom ik al jaren heel graag. De meiden zijn professioneel en vakkundig en geven je een fijn en welkom gevoel. Ze werken met heerlijke producten van hoge kwaliteit en zijn vernieuwend in de behandelingen. Elke behandeling is afgestemd op wat mijn huid op dat moment nodig heeft en gericht op huidverbetering. Echt een aanrader!

Annemieke (39), Zaandam

Wat een fijne salon! Ik kom al een aantal jaar bij de salon en mijn huid is onwijs verbeterd. Door hun kunde en de producten van Cosmedix. De meiden zijn altijd vriendelijk, professioneel en na de behandeling ben ik altijd weer helemaal ontspannen.

Amanda (29), Uitgeest

Super fijn welkom altijd! Kom hier niet alleen voor een momentje voor mezelf maar ook voor verbetering van mijn huid. Sinds ik hier kom gaat het met sprongen vooruit. Fijne producten en uitleg. Één woord: Toppers!

Marjolein (32), Assendelft

Al heel wat jaren af en toe een gezichtsbehandelingen. Ik voel mij daar echt ontspannen en de medewerkers kundig. Ze geven tips en zijn echt geïnteresseerd in je.

Tineke(53), Krommenie