Gevoelige huid

Misschien herken je het wel. Al tijden heb je last van een gevoelige huid en ter vergeefs heb je allerlei middelen geprobeerd om hier vanaf te komen. Niets lijkt te helpen of is er toch nog een laatste redmiddel? Er zijn veel verschillende soorten huidtypen. Van niet gevoelig tot overgevoelig. Is het mogelijk dat een gevoelige huid in je genen zit?

Een echte gevoelige huid (huidtype) is erfelijk bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huid, zoals in Scandinavië en Groot-Brittannië. De huid van deze mensen heeft minder pigment in de epidermis. Dat betekent dat de bovenste huidlaag dunner is.

Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. Deze huidconditie kan ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf en ook door bepaalde cosmeticaproducten. De symptomen van een huidtype of huidconditie ‘gevoelig’ zijn vrijwel hetzelfde: roodheid, jeuk, branderigheid, blozen en prikken.

Een huid gevoelige huid is zo op het eerste oog moeilijk vast te stellen. Dat komt omdat het diep in de huid ontstaat. Ook de mate van gevoeligheid varieert. Die wordt mede beïnvloed door wisseling in temperatuur, weer en wind, airconditioning en verwarming.

Voor een juiste verzorging en behandeling van een gevoelige huid, is het belangrijk te weten of het gaat om een erfelijk bepaalde gevoelige huid (huidtype) of om een gevoelig geworden huid (huidconditie). Heb jij last van een gevoelige huid en wil je graag weten wat de oorzaak is en wat je hieraan kunt doen? Neem contact op met onze skincoaches en vraag om advies.

AANBEVOLEN

Calm Skin Chamomile Moisturizer

  • Olierijke moisturizer die kalmerend werkt voor gevoelige huidtypes. 
  • Deze moisturizer bestaande uit arnica, kamille en rozemarijn gecombineerd met shea butter verlichten de symptomen van roodheid en rosacea.
  • Ook word de huid gehydrateert en verzacht. 
2021-02-19T12:05:55+00:00
Ga naar de bovenkant