075 - 687 34 40

Dag vs. nacht: huidverzorging

De behoeften van je huid variëren gedurende de dag.

In een notendop

  • Gedurende de dag, werkt de huid hard om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en luchtvervuiling.
  • ‘s Nachts herstelt de huid zich en repareert de opgelopen schade.
  • Kies producten die werken met het natuurlijke ritme van de huid om jouw meest gezonde huid te activeren.

Onze huid is een stuk slimmer dan dat we denken. We hebben namelijk allemaal een ‘lichaamsklok” die een 24-uurs cyclus regelt die ook wel het circadiaanse ritme wordt genoemd.

Onze huid speelt een belangrijke rol in ons circadiaanse ritme. Tijdens daglicht uren is onze huid in de beschermmodus en werken de huidcellen hard om zichzelf te beschermen tegen schadelijke effecten van UV-straling, vrije radicalen en luchtvervuiling. ’s Nachts gaat de huid over in herstelmodus, produceert hij antioxidanten en herstelt van de dagelijkse schade en is de huid het beste in staat om de actieve ingrediënten van onze huidverzorging te absorberen.

Kortom, onze huid werkt hard, net als wij, en er is een hoop dat wij kunnen doen om de dagelijkse werking van de huid te optimaliseren. Om het effect van jouw huidverzorgingsregime te maximaliseren kies je producten met actieve ingrediënten die het circadiaanse ritme van de huid complimenteren.


Werking van de huid

Overdag: beschermmodus
Huidcellen beschermen tegen UV licht
Bescherming door natuurlijke antioxidanten
Piekuren: 7:00 am – 11:00 am

’s Nachts: herstelmodus
Verdubbeling van celvernieuwing
Melatonine productie stijgt, herstel van UV-schade
Piekuren: 21:00 – middernachtMeer NieuwsartikelenSkin Arrangementen

Skincare Assendelft behandelt ook klanten uit: