Tips over Anti Aging

Wie wil dat nou niet, het verouderingsproces stopzetten of ten minste vertragen? Wij zijn daar continu mee bezig en verdiepen ons graag in deze materie. Leer hier een aantal tips:

  • Ontstekingsprocessen verminderen
  • Juiste voeding eten
  • De strijd tegen het verouderen
Ontstekingsprocessen verminderen

Als we continu ons immuunsysteem triggeren, bijvoorbeeld door het eten van verkeerde voeding, dan verliest dit systeem zijn reactie vermogen. Het activeren of deactieveren van allerlei regelsystemen vindt dan niet meer optimaal plaats.

Een gezond immuunsysteem is een regelmenu in je lijf dat elk proces aan en uit kan zetten. Als dit systeem, door continue triggers, niet meer goed werkt, worden functies in ons lichaam niet meer goe d aangestuurd en gaat het lichaam in een ontstekingsstand staan. Hormonen kunnen hun boodschap niet meer doorgeven, worden niet goed aangemaakt en afgegeven. Herstellen is dan steeds moeilijker en sneller verouderen is een feit!

Juiste voeding eten = anti aging

Gezonde voeding binnen krijgen is waar je het meeste vat op hebt. Je helpt je immuunsysteem om alles zo goed als mogelijk te regelen in je lijf. Dat is de manier om aan anti aging te doen. Gezond oud worden, heb je voor dit deel, dus zelf in de hand. Ontspanning en gemoedsrust werkt heel ontstekingsremmend. En natuurlijk is het ook heel belangrijk om te bewegen en sporten.

Groenten geven ons 5 x meer vezels dan granen. Groenten leveren belangrijke enzymen, waarmee we belangrijke signalen afgeven in ons lichaam. Naast groenten zijn kiemen heel gezond en reinigend voor onze lever en lichaam. Ook leveren ze veel voedingsstoffen. Fruit en groenten zitten vol met vitaminen, mineralen en bio actieve stoffen. Deze stoffen zitten ook in kruiden, specerijen, noten, zaden, pitten, (onbewerkte) oliën. Dit zijn hele bijzondere en belangrijke voeding, voeding die je met hoofdetters mag beschrijven als LEVENSMIDDELEN.

Anti aging = de strijd tegen het verouderen

Wie wil dat nou niet, het verouderingsproces stopzetten of ten minste vertragen? Wij zijn daar continu mee bezig en verdiepen ons graag in deze materie. Ons lichaam zit fantastisch in elkaar en heeft ontelbare samenwerkingen. Net als de huid en huidverbetering. Het is veel omvattender dan even een “anti-rimpel”creme aanbrengen. Dat klinkt leuk maar kan helaas niet.

Wel is het proces te beïnvloeden door de juiste verzorging van binnen en van buiten. Daar ben ik ingedoken het afgelopen jaar: Hoe zorg je ervoor dat je huid van binnen en van buiten het beste kunt voeden, zodat je het beste resultaat behaalt? Samenwerking is de sleutel. Leefstijl, voeding van binnen en van buiten.

Het voordeel van de huid is, dat de huid voedingsstoffen direct in zich op kan nemen en de gewenste stoffen sneller op hun plek komen. Mits de moleculen het toelaten en er goed is nagedacht over de huidconditie, alles wat je aanbrengt qua (werk)stoffen en make-up. Ook hier is samenwerking de sleutel tot succes. Alle energie uit het bloed moet naar de cellen gaan en niet alleen maar naar herstelwerkzaamheden en problemen oplossen.

Via de binnenkant(voeding en suppletie) is de huid helaas als aller-allerlaatste aan de beurt. Bv. Als je een knie ontsteking heeft, dan pakt die knie al heel wat energie uit je voeding en misschien heb je ook pijnlijke heup. Als alles zijn voeding heeft gehad en gaat herstellen is je huid pas aan de beurt. Dus na een periode van ziek-zijn is het niet zo gek als je huid grauw en vochtarm is. De huid kan dan een oppepper goed gebruiken.

Een gezonde leefstijl met gezonde voeding en suppletie is een maanden en een jaren plan i.p.v. even resultaat binnen een week of een detox kuur.

Tip:

Maak een afspraak bij een orthomoleculaire therapeut voor een goed passend advies. Als dat de basis is, mag je gerust wel eens snoepen, cheaten en of een wijntje. Wat bij jouw past. Wij adviseren de 80/20 regel. 80% gezond en 20% gezelligheid.

Het verouderingsproces van binnenuit komt door een gebrek aan bloedtoevoer. In het bloed zit zuurstof, voedingsstoffen, enzymen en hormonen. Wanneer de toevoer onvoldoende is, door vernauwing van de bloedvaatjes, onjuiste samenstelling van het bloed of als het celmembraan niet doorlaatbaar genoeg zijn ontstaat er een huid die te weinig voedingstoffen heeft en de reserves gaat aanspreken. Met als gevolg een huid die snel gaat verouderen.

Wij werken naast dat we het heerlijk vinden om onze klanten een echt verwen-moment te geven het liefst aan huidverbetering. Dat is een samenwerking met de klant naar een gezonde vitale huid.  Door de huid te voorzien van de juiste behandeling en producten, die past bij de huidconditie, zien we soms echt het leven terugkomen in de huid. De verbindingen worden geactiveerd en het zuurstof doet zijn werk. Dat heeft ook alles te maken met het lijf, leefstijlfactoren zoals stress e.d.

SkinNeedling

AANBEVOLEN

Skin Needling

Microneedling is het meest effectief wat we kunnen doen om de huidstructuur te verbeteren. Microneedling wordt wereldwijd gebruikt door dermatologen, cosmetische chirurgen, huidtherapeuten en de goed geschoolde schoonheidsspecialist. Een behandeling is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen.

2021-03-02T11:07:52+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant