075 - 687 34 40

Puistjes & Acne verwijderen

Last van acné? Wij kunnen je helpen!

Vergoeding door zorgverzekeraar

We zijn geschoolde specialistes met een Acne specialisatie en een Anbos registratie. Speciaal voor jou zodat je een vergoeding ontvangt van je zorgverzekering. Als jouw huid comedonen, puistjes en of littekens heeft, kom je in aanmerking voor een vergoeding van je zorgverzekering. Deze vergoeding gaat niet van je eigen risico af.

Tip: check je verzekering, haal een verwijsbrief bij je huisarts, maak een afspraak en dan maken wij een behandelplan op maat voor je.

Indien je verzekerd bent voor acné behandelingen (terug te vinden op je polis) dan krijg je na je bezoek bij ons een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar.


Zo voorkom je acné

Krijg je puistjes door stress? Dat kan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de effecten van stress zich kunnen uiten via onze huid. Stress zorgt voor de afscheiding van bepaalde hormonen, waaronder het stresshormoon cortisol. Een hormoonstijging versnelt de talgproductie, waardoor talgophoping en dus puistjes kunnen ontstaan.

Niet alleen kan de aanmaak van talg stijgen. Ook verstoort stress de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor zijn we vatbaarder voor bacteriën en dat kan bacteriële infecties zoals acne verergeren. Stress veroorzaakt ook een verhoogde productie van adrenaline. Pigmentcellen worden hierdoor actiever en kunnen pigmentvlekjes veroorzaken.

4 tips om onzuiverheden en puistjes op het lichaam te voorkomen:

  • Draag kleding van natuurlijke stoffen die vocht opnemen. Vooral bij transpireren (sporten) is dit belangrijk.
  • Douche direct nadat je veel hebt getranspireerd. Als je niet meteen kunt douchen zorg dan dat je een product bij je hebt waar salicylzuur in zit waarmee je de huid kunt reinigen.
  • Reinig jouw huid met een product speciaal voor de onzuivere huid.
  • Laat de huid goed drogen en gebruik daarna een product met bacteriedodende werking.

Studies wijzen uit dat 40-55% van de volwassenen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar wel eens last heeft van een huid met ontstekingen. Een druk sociaal leven met zowel sociale als zakelijke verplichtingen, bezorgen onze huidige samenleving de nodige stress. Als je lange tijd onder stress staat dan kan dit overgaan tot een chronische vorm van stress omdat je constant op een hoog level wilt presteren, hierdoor sta je onder constante adrenaline. Dit stimuleert de talgproductie, wat de basis legt voor ontstekingen van de huid.

Wanneer er een overschot is aan talgproductie, kan dat in combinatie met dode huidcellen leiden tot een verstopping. Dit kan weer leiden tot een opgezette huid, een verstopping en rode vlekken maar ook tot ontstekingen rondom de follikel, wat weer resulteert in pukkeltjes en puistjes.

Een huid met ontstekingen bij volwassenen is vaak hardnekkiger en gevoeliger dan bij een jonge huid. Volwassenen hebben vaker last van een gevoelige huid, of een combinatie van een gemengde huid, waarbij een specifieke behandeling nog meer van belang is. Het vereist een andere aanpak dan de vaak traditionele agressieve en uitdrogende behandelingen voor jeugd acne.

De belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • Een teveel aan talg
  • Opeenhoping van dode huidcellen
  • Leefstijl: stress, ongezonde voeding
  • Erfelijke aanleg

Wat kun zelf je doen tegen acne?

Geef je huid dagelijks een goede reiniging. Met een schone huid voorkom je verstopte poriën. Kies een reinigingsproduct dat past bij jouw huidtype. Wij adviseren jou daar graag over en gaan de uitdaging aan om erachter te komen wat jouw grootste triggers zijn die acné veroorzaken en verergeren. De productlijn clear start van Dermalogica is speciaal gemaakt voor de tienerhuid en de mediBac clearing system om de volwassen acnéhuid te behandelen.

Geef je gezicht regelmatig een intensieve reiniging. Dit doe je door één keer per week je huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen en boost je de doorbloeding.

Verwen je gezicht met een masker. Een goed moment voor een gezichtsmasker is na het exfoliëren. Je poriën staan open, waardoor je huid de werkende stoffen goed opneemt. Eet gezond! Helaas krijg je van fastfood, chocolade, etc puistjes. Gezonde voeding helpt bij het voorkomen van acne.

Camoufleer alleen in noodgevallen of met natuurlijke minerale make-up. Natuurlijk verstop je puistjes het liefst, maar het is eigenlijk heel onverstandig. Make-up verstopt namelijk je poriën en dat is precies niet wat je huid nodig hebt.

Neem genoeg rust. Stress is een belangrijke oorzaak van acne. Door tijdig je rust te pakken en te ontspannen voorkom je dit. Rust inboeken en een afspraak maken bij Skincare Assendelft dat is dus heel verstandig.


Acnébehandelingen

…bij de tienerhuid
Acné bij tieners wordt veroorzaakt door een overmatige talgproductie en ontstekingen in de huid. De talgklier is gevoelig voor de hormonen die vrijkomen tijdens de pubertijd. Hierdoor ontstaat een verhoogde talgproductie met als resultaat acné op de kin, neus, wangen, voorhoofd, decolleté en rug. Het is dus niet alleen belangrijk dat de huid goed gereinigd wordt en schoon blijft, ook moeten de talgklieren tot rust worden gebracht. De acnéspecialistes in onze salon zijn geregistreerd bij de brancheorganisatie ANBOS en zijn ervaren met elke acnébehandeling. Zij bieden je een doeltreffende aanpak die wordt afgestemd op de conditie van uw huid.

…bij volwassenen
Acné bij volwassenen komt steeds vaker voor. Deze vorm van acné is lastiger te behandelen dan bij tieners omdat er vaak meerdere oorzaken zijn. De maandelijkse cyclus, stress, leefstijl, zwangerschap of borstvoeding spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom is onze acnébehandeling voor volwassenen zowel gericht op de beste verzorging van buitenaf en bevat advies voor een gezonde voeding en levensstijl.

Skincare Assendelft behandelt ook klanten uit: