Vette huid

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over een vette huid. Maar wat is waar en wat is een broodje aap? Vandaag geven we je meer duidelijkheid over vier van deze fabeltjes.

1. Door de huid te ontvetten met krachtige ingrediënten die een uitdrogende werking hebben, zoals alcohol en zeep, breng je de talgproductie in balans.
Dat is fout. De huid gaat juist meer talg aanmaken als ze flink ontvet wordt. Dat komt omdat de huid gaat proberen de verwijderde talg aan te vullen. De talgklieren gaan dan extra hard werken. Wie uitdrogende producten gebruikt zal merken dat de huid vochtarm, geïrriteerd en gevoelig raakt.

2. Zonnefilters verhogen de talgproductie en maken de huid vetter.
Ook dat is fout. Vraag jouw skin coach naar de nieuwe generatie breedspectrum zonbeschermingsproducten. Die beschermen niet alleen tegen zonverbranding, maar verzorgen ook de huid, doordat ze beschermen tegen zowel UVB als UVA-stralen. Ze hebben vetvrije formules die de poriën niet verstoppen en bevatten zelfs microsponsjes die een teveel aan talg absorberen.

3. Blootstelling aan zonnestralen helpt om de huid minder vet te maken.
Dat is onjuist. Blootstelling aan de zon is voor geen enkele huid goed. Het lijkt misschien alsof de huid tijdelijk minder vet wordt, maar de talgklieren gaan juist harder werken om de door de zon verminderde talg aan te vullen. Met als resultaat: een vettere huid dan ooit tevoren.

4. Er is eigenlijk niets dat een vette huid in balans brengt.
Dat klopt niet. Een vette huid is, net als andere huidproblemen, goed te behandelen. Vraag aan je huidspecialist wat je er aan kunt doen. Via een huidanalyse met de Observe, wordt dan duidelijk welke producten voor jou het meest geschikt zijn en wat er eventueel aan jouw leefstijl veranderd kan worden.

AANBEVOLEN

Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser

  • Cleanser die diep reinigt en exfolierend werkt voor de huid, geschikt voor alle huidtypes. 
  • Schuimende gel met melkzuur die de porien verfijnen en jouw huid egaliseren.
  • De huid word glad, voelt onwijs zacht en zorgt ervoor dat de huid minder snel talgpropjes aanmaakt. 
2022-06-23T20:49:40+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant