Naast voeding en zuurstof is water een primaire levensbehoefte. Je bestaat grotendeels uit water. We zien te vaak in de praktijk dat er een tekort aan vocht aanwezig is om de huid goed te kunnen helen, herstellen en te voeden. Water geleid werkstoffen in de huid.

Wij stellen bij de intake niet voor niets de vraag:” hoeveel water drink je op een dag?” Nu het antwoord iets te vaak “3 glaasjes” is geweest is het tijd voor een blog over dit onderwerp waar huidverbetering en je gezondheid begint.

Een tekort geeft niet alleen aan de huid een probleem maar natuurlijk ook aan de binnenkant. Uitdroging geeft een stressreactie in het lichaam. Een stressreactie geeft laaggradige ontstekingen en water is het beste medicijn.

Hoeveel water is voldoende voor één dag?

2,5 liter= 10 glazen water= 5 bidons (van 500ml)

Tip: start meteen in de ochtend met 2 glazen water als je wakker wordt.

2 x halve liter in de ochtend
2 x halve liter in de middag
1 x halve liter in de avond

Wat gaat voldoende water drinken je opleveren:
 • afvoeren van afvalstoffen
 • darmen op gang brengen
 • meer energieafvallen
 • betere opname van voedingstoffen
 • darmen gaan beter functioneren
 • ziektes voorkomen
 • hoofdpijn verminderen
 • minder cravings/ hongeraanvallen
 • huid is beter gehydrateerd
 • huid kan zich gaan voeden en herstellen
 • minder spierkrampen
 • zuiverder bloed
 • zuiveren van organen

Hoe vaak we dan horen: “Maar dan blijf ik plassen!”

Dat is eigenlijk een smoesje. Het dorstsignaal is dan stuk.
Dat kun je herkennen aan:

 • vocht vasthouden
 • minder behoefte om te plassen
 • gevoelige onderrug
 • zwelling onder de ogen.

Heb je honger, vermoeid, misselijk, angst, spierkrampen? Pak het drinken van water op en je signalen gaan weer weer werken. Als vanzelf ga je weer normaliseren.

Tip: maak het visueel met een mooie bidon(of zelfs 5 bidons), zet het alvast klaar, zet een wekker of gebruik een app. Maak het lekker door munt, komkommer, limoen of citroen toe te voegen.

Glaasje water dan maar?

water

“Ik word altijd heel erg professioneel behandeld. Het zijn lieve meiden. Ik kom altijd super relaxt de behandeling uit. Ze weten waar ze mee bezig zijn”

Marina (29), Assendelft

“Bij Skincare kom ik al jaren ontzettend graag. Vanaf mijn puberteit heb ik last van mijn acné en ben hiervoor bij Skincare terecht gekomen. Door de behandelingen, de fijne tips en producten heb ik geleerd hoe ik mijn huid op de juiste manier kan verzorgen. Alle meiden zijn stuk voor stuk vriendelijk, geïnteresseerd en super geleerd over het vak . Ze blijven zich ontwikkelen door de vele trainingen en het enthousiastme brengen ze graag over naar de klant ”

Judith(24), Assendelft

“Ik kom al zolang met veel plezier bij Skin Care. De enige salon die mijn wenkbrauwen mag doen. Prachtige producten! Voor een heerlijke behandeling en een goed gesprek. Het is voor mij altijd een uitje”

Nicole (47), Zaandam

Na meerdere behandelingen te hebben ondergaan in deze salon, kan ik met zekerheid zeggen, dit is de beste salon waar ik ooit ben geweest. Als man kan ik mij wel eens onzeker voelen over het bezoeken van een schoonheidssalon, echter heb ik daar bij Skin Care nog nooit iets van gevoeld. Ik zou deze schoonheidssalon iedereen aanbevelen!

Kaj (24), Beverwijk

In deze salon kom ik al jaren heel graag. De meiden zijn professioneel en vakkundig en geven je een fijn en welkom gevoel. Ze werken met heerlijke producten van hoge kwaliteit en zijn vernieuwend in de behandelingen. Elke behandeling is afgestemd op wat mijn huid op dat moment nodig heeft en gericht op huidverbetering. Echt een aanrader!

Annemieke (39), Zaandam

Wat een fijne salon! Ik kom al een aantal jaar bij de salon en mijn huid is onwijs verbeterd. Door hun kunde en de producten van Dermalogica. De meiden zijn altijd vriendelijk, professioneel en na de behandeling ben ik altijd weer helemaal ontspannen.

Amanda (29), Uitgeest

Super fijn welkom altijd! Kom hier niet alleen voor een momentje voor mezelf maar ook voor verbetering van mijn huid. Sinds ik hier kom gaat het met sprongen vooruit. Fijne producten en uitleg. Één woord: Toppers!

Marjolein (32), Assendelft

Al heel wat jaren af en toe een pedicure en gezichtsbehandelingen gehad. Ik voel mij daar echt ontspannen en de medewerkers kundig. Ze geven tips en zijn echt geïnteresseerd in je.

Tineke(53), Krommenie