5 huidtips tegen onzuiverheden

Tip 1. Exfolieren!
Verwijder – na de Dubbele Reiniging – met een peeling of scrub de overtollige dode huidcellen. Kies voor een peeling/scrub met het ingrediënt: Salicylzuur.

Tip 2. Masker!
Breng 1 à 2 keer per week een masker aan dat helpt om mee-eters te verzachten en te verwijderen. Kies voor een masker met ingrediënten als Kaolin Klei, tea-tree deze ingrediënten helpen overtollige olie en onzuiverheden te absorberen. We hebben ook een heel bijzonder hot-masker die als detox werkt en alle afvalstoffen afvoert.

Tip 3. Controleer bacteriën!
Breng dagelijks een antibacteriële booster of serum aan om acne-veroorzakende bacteriën te doden. Zoek naar producten met ingrediënten zoals Salicylzuur, Azelaïnezuur of gebruik pro-biotische producten die de bacteriën in balans brengen.

Tip 4. Hydrateer
Draag elke dag een créme ook wanneer je een vette huid hebt. Wanneer de vochtwaarden van je huid uit balans zijn, produceert je huid extra talg om dit te compenseren. Een créme helpt de talgproductie reguleren en voorkomt hiermee dat overtollig talg de follikels verstopt.

Tip 5. Gebruik geen verstoppende producten.
Make-up, spf, haarproducten en wasverzachter in je kussenhoes staan erom bekend dat ze snel poriën kunnen verstoppen. Vooral wanneer ze ’s nachts op de huid achterblijven. Kies daarom voor producten met het label ‘niet comedogeen’, producten met dit label zullen je poriën niet verstoppen. Maak ook altijd je huid schoon met een Dubbele Reiniging, voordat je naar bed gaat.

Jane Iredale, onze minerale make-up, gebruikt titaniumdioxide en zinkoxide in haar producten. Deze hebben ontstekingswerende eigenschappen en helpen roodheid te kalmeren. Zinkoxide is ook antibacterieel.

Clear Skin Probiotic Cleanser

AANBEVOLEN

Clear Skin Probiotic Cleanser

Verhelderende gel reiniging die onzuiverenheden en kleine ontstekingen verminderen zonder de huid uit te drogen. De reinging verkoelt en kalmeert de huid.

2021-02-19T12:54:02+00:00
Ga naar de bovenkant